Cookie Consent piškotki

29 Kako na hitro odpraviti plesen?

Kako na hitro odpraviti plesen

Težava pri nas je predvsem v kapilarni vlagi in posledično plesni. Nekaj se je nabira tudi okrog okenskih špalet. Se moramo itak lotit enkrat komplet sanacije. Se lahko za ta vmesni čas kaj naredi?

Mi zdaj čistimo s Cloxom. Bi pa morali eno sobo zdaj prepleskati, nabralo se je tudi nekaj plesni na stenah... Je ok, če smo to očistili s Cloxom in se zdaj prepleska z Jubovo barvo proti plesni?

Včasih je res potrebno zgolj premostiti čas, preden se lotimo temeljite sanacije. Predlagam takole.

 

Problem kapilarne vlage

Težava pri kapilarni vlagi je, da sanacija zahteva večji poseg. Zato neke hitre rešitve ne morem podati. Ponavadi je potrebno delati izkope, preprečevati zamakanja, nalive meteorne vode, oslabljene hidroizolacije. Vse to pa zahteva nekoliko več časa in tudi večjo investicijo.

Kako prepoznati kapilarno vlago?

Pri kapilarni vlagi se pojavlja na površini soliter, odstopa omet ipd. Primer spodaj, kako prepoznati kapilarno vlago:

Kapilarna vlaga, soliter: https://youtu.be/X2YV8cJNG-Y

Kaj narediti za odpravo?

Za začasno rešitev bo zadostovalo, če površino ostrugate, premažete z emulzijo in pokitate. Ko se površine posušijo, pa prebarvate s silikatno barvo, apnenim beležem, Jupol Citro ali kaj podobnim. Predvidoma nič od tega ne bo trajno obstalo, za nekaj časa pa bo vseeno lepše.

 

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat