Cookie Consent piškotki

41 Obstaja čistilo za plesen v omari?

"Zanima me, če obstaja kakšno čistilo oziroma premaz, ki bi trajno odpravil plesen iz zida in omare?"

Čistil ali sredstev za uničevanje plesni imate mnogo v vseh tehničnih trgovinah Bauhaus, Merkur, Mavrica... in tudi v splošnih trgovinah pri čistilih se najdejo. Je pa nekaj reči, na katere je dobro biti pozoren.

Sredstva za uničevanje plesni na lesu

Na kaj je dobro biti pozoren pri odpravi plesni z lesa?

1. Agresivnost. Nekatera sredstva so zelo agresivna in lahko poškodujejo površinski sloj lesa. Še posebej tista, ki vsebujejo belilna sredstva, klor. Če imate torej vidno površino, najprej preverite odzivnost na skritem delu, saj vam lahko spremeni izgled.

2. Vonj. V omari boste imeli obleke in vonj po čistilu prav tako ni prijeten, kot vonj po plesni.

3. Zažrtost v strukturo. Ponavadi se plesen naredi na zadnji stranici omare, ki pa nima neke lakirane površinske zaščite. Spore plesni lahko tako globoko prodrejo v les in lahko, da sredstvo ne bo učinkovalo v takšni globini. Večinoma svetujem v teh primerih zamenjati celo zadnjo stranico.

O učinkih odstranjevanja plesni na lesu sem pisal že v tem članku: 28 Kako uničiti plesen na lesu?

Kako trajno odpraviti plesen v omari?

Poudarek na trajnosti pa boste dosegli le z definiranjem in odpravo vzroka za nastanek plesni. Vse ostalo je zgolj ugibanje.

Kateri so najpogostejši vzroki in kaj lahko takoj naredite, pa tukaj: 10 Kako odpraviti vzroke nastajanja plesni za omaro?

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

 kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

 

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat