Cookie Consent piškotki

20 Je reševanje plesni, z zunanjo izolacijo, drago?

Je resevanje plesni z zunanjo izolacijo drago

Je drago in hkrati tudi poceni. Odvisno kako gledate na to.

Z izvedbo fasade boste namreč delali na dveh področjih. Svojem zdravju in toplotnih prihrankih. Na dolgi rok pa boste zaslužili.

Preberite kako?

Kaj s tem mislim, da bomo zaslužili?

Če imate staro, neizolirano hišo, vam toplota dobesedno uhaja skozi zunanje stene. In s tem tudi denar, ki ga namenjate za ogrevanje.

Naj povem primer...

Moja mama živi v bloku, kjer so v povprečju za ogrevanje namenjali okoli 80 - 100 eur/mes. Kot vedno je bilo težko prepričati stanovalce v investicijo dodatne toplotne izolacije, pa je le nekako šlo.

Sedaj za ogrevanje in obrok odplačevanja fasade plačuje okoli 70 eur/mes. Manj kot prej in še v dveh letih bo odplačano. Skupaj s pridobljeno subvencijo pa je investicija na stanovanje znašala okoli 3500 eur.

Ko bo kredit odplačan, bo torej strošek na stanovanju vsaj 50 - 70€ manjši.

Številke ogrevanja in investicije so pri hiši res večje, vendar dolgoročno gledano vseeno zmagate. Odplačilna doba je ponavadi okoli 7 - 10 let.

Kako izračunam prihranek v toplotno izolacijo?

Za podrobnejše izračune vaše konkretne hiše, lahko uporabite tudi tale simulator izračuna prihranka, ki pokaže koliko privarčujete s posameznim ukrepom.

http://www.daneszajutri.si/izracunaj-prihranek/

Začetna stran za vnos podatkov pa zgleda takole:

izračunaj prihranek knauf insulation

Kaj še pridobim z izoliranjem?

Zdravje. 

Ponavadi ga cenimo ravno obratno sorazmerno glede na naše trenutno zdravje. Beri, manj kot smo bolni, manj je vredno. Ko enkrat močno zbolimo, pa smo pripravljeni dati prav vse za zdravje.

Živeti v vlažnih, plesnivih prostorih pač ni zdravo. Saj razumem, da so vedno finance tiste, ki nam krojijo odločitve ampak vedno se najde rešitev, ko je le potreba dovolj močna.

Drago ali poceni je izredno relativno glede na (zdravstveno) stanje v katerem se nahajamo.

Kaj lahko naredim, da ugodneje uredim fasado?

Imam nekaj predlogov, ki se jih lahko poslužite, če vam finance predstavljajo težavo.

  1. Če imate čas in ste nekoliko vešči, se lahko sami lotite izdelave. Informacij je ogromno na spletu. Konkretna navodila najdete tudi v priročniku. Kako pravilno izdelati fasado?
  2. Lahko poiščete izvajalca, ki vam bo omogočil odplačevanje po obrokih. Tu mislim direktno izvajalca in ne banke. Zna biti ugodneje.
  3. Lahko vzamete kredit na banki.
  4. Lahko uporabite subvencijo eko sklada. https://www.ekosklad.si/
  5. Lahko pač prodate stanovanje in se preselite nekam, kjer ne bo teh težav.
  6. Lahko iščete izvajalca, ki bo pripravljen narediti veliko ugodneje. Kako? Pridobite ponudbo priznanega izvajalca, ki dobro specificira, kaj je potrebno narediti (se splača tudi plačati za takšno ponudbo). Potem pa ponudbo pošiljate drugim izvajalcem, če so pripravljeni narediti ugodneje. Nato ugodnejšo ponudbo pošiljate še naprej in ta postopek toliko časa ponavljate, dokler ne pridete do dna, oziroma vam sprejemljive cene. Če boste to delali še izven sezone imate še boljše pogoje. Tega načina sicer ne odobravam, vendar, ko gre za lastno zdravje, iščete rešitve za preživetje. 

Bo dovolj primerov?

Ko je želja dovolj močna, boste našli rešitev. Samo ne iščite izgovorov in pojdite v akcijo.

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat