Cookie Consent piškotki

Featured

Slikopleskarstvo - humanitarna akcija - Društvo Vita

Slikopleskarstvo Kalinero pomagalo pri odprtju novega centra, humanitarnega Društva Vita.

Končno nekdo, ki ne prosi za denar ampak za preprosto pomoč. Lahko bi rekel, da dnevno prihajajo položnice in prošnje po doniranju denarnih sredstev. Večinoma me le ta odbijajo. V Društvu Vita pa so preprosto potrebovali roke, ki so pripravljene narediti tiso, kar najbolj znajo. In to me je pritegnilo.
 

Kaj je Društvo Vita?

Društvo VITA za pomoč po nezgodni poškodbi glave je nacionalna nevladna, neprofitna, humanitarna, invalidska organizacija javnega pomena, ki so jo leta 1992 ustanovili starši poškodovanih otrok, v povezavi s strokovnjaki s tega področja. Združuje predvsem tiste, ki so utrpeli hude možganske poškodbe, predvsem v prometnih nesrečah, pri športnih poškodbah in po bolezenskih stanjih. V društvu sodelujejo poleg članov tudi njihovi svojci, strokovni delavci, prostovoljci in podporni člani.

Društvo Vita je na Jakšičevi 7 v Ljubljani, adaptiralo prostore. Namen je bil urediti stanovanjski enoti za uporabnike z najtežjimi posledicami poškodbe glave, ki uporabljajo invalidske vozičke.

Kaj so potrebovali?

Na nas so se obrnili s prošnjo za donacijo. Prosili so za pleskanje prostorov, v obsegu 200 m2, saj so imeli problem z denarnimi sredstvi.

Na prošnjo sem se pozitivno odzval in prebarval obe stanovanjski enoti.

Zahvala pa gre tudi podjetju Mavrica HGtrade d.o.o., kjer so velikodušno donirali stensko barvo Yes in pa seveda Alenki Bojc, ki je donatorje (z mano vred), poiskala in pridobila.

 

Naj vam prostori dobro služijo.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje