Cookie Consent piškotki

51 Je potrebno sanirati plesen v vseh prostorih naenkrat?

"Ali moram sanirati vse stene v stanovanju naenkrat ali lahko saniramo prostore ločeno? Strah nas je, da se ne bi plesen tudi po novi fasadi širila iz "okuženih" prostorov v sanirane. Da ne bomo sanirali vse naenkrat je krivo to, da bomo novo kuhinjo kupili šele čez 2 leti in takrat bi sanirali tudi zidove v njej. Ostale prostore bomo sanirali letos."

Velikokrat pridemo to takšne situacije. Poglejmo kaj narediti v takšnih primerih.

plesen v kotu

Zakaj sanirati plesen zgolj v nekaterih prostorih?

Razlogi za to so lahko časovni, finančni, nimate prostora nastanitve v vmesnem času, boste prenavljali v prihodnosti ipd.

Pri tem poizkušamo definirati samo situacijo in izbrati najprimernejše rešitve za posamezne prostore. Pri tem se je dobro osredotočiti, kateri prostori imajo prioriteto.

Katere prostore je priporočljivo čim prej sanirati?

Spodaj vam podajam nekaj izhodišč, na katere bodite pozorni, ko se boste odločali za izbiro prostorov.

1. Osredotočite se na tiste prostore, v katerih se največ zadržujete. Ponavadi je to spalnica, v kateri prespite okoli 8h vsako noč.

2. Otroške sobe. Otroci so veliko bolj dovzetni za bolezni. Mlajši kot so, večkrat imajo oslabljen imunski sistem zaradi vseh vrst še ne prebolelih otroških bolezni. Ko je imunski sistem oslabljen, pa ima izpostavljenost plesni lahko trajne posledice.

3. Najbolj intenzivno okuženi prostori s plesnijo.

Kaj če saniramo plesen v posameznih prostorih z zamikom?

Najboljše je seveda vse prostore obdelati naenkrat. V teh primerih dezinfekticirate vse okužene površine in preprečite prenašanje in izpostavljenost plesni iz ostalih prostorov.

Če to ni možno, bo seveda veliko bolje, če uredite vsak prostor posebej.

V kolikor pa ta zamik štejete v mesecih ali letih, kot zgornje vprašanje, pa priporočam, vsaj dezinfekticirati plesen in prebarvati z barvo, ki za nekaj časa onemogoča nastanek plesni.

 

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

 kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

 

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat