Cookie Consent piškotki

37 Če je plesen stalno prisotna v prostoru, kaj svetujete takrat?

Ne bi vas rad prestrašil, vendar plesen bo stalno prisotna v prostorih in okolju v katerem živite. Izjema so le skrbno nadzorovani laboratoriji.

Vendar, to še ne pomeni, da ste popolnoma nemočni in nimate kaj narediti.

Kdaj je plesen nevarna?

Trosi plesni so stalno v vsem našem okolju. Čakajo na primerne pogoje, da se razvijejo. Ko dobijo priložnost, se hitro naselijo in začno cveteti. Šele sedaj so količine tako velike, da znajo vplivati na naše zdravje. 

Najbolj smo izpostavljeni, ko je naš imunski sistem že nekoliko načet in smo na razne bolezni toliko bolj dovzetni.

plesen vzorec

Kaj storiti za preprečitev?

  1. V kolikor želite začeti znova priporočam dezinfekticirati stanovanje z zameglitvijo. To izgleda tako, da se v prostor namesti posebna naprava, ki razprši meglo z dezinfekcijskim sredstvom v celem prostoru. Doseže prav vse kotičke in uniči 99,9 % vseh bakterij, virusov in plesni. Po izvedbi se prostor normalno uporablja, še nekaj časa pa preprečuje ponovno rast mikrobov.  Storitev vas stane recimo za enosobno stanovanje okoli 550 eur.
  2. Kupite merilnik vlage in temperature in skrbite, da bo relativna vlaga v povprečju okoli 55 %. Kako ustrezno prezračevati si poglejte tukaj: Kako pravilno prezračevati?
  3. Pohištvo, obleke, elemente, ki jih ne morete temeljito očistiti, zamenjajte.
  4. Poskrbite za odpravo tolotnih mostov. Več o njih tukaj: Katera so kritična mesta za nastanek plesni?

 

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

 kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat