Cookie Consent piškotki

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank
oddaj-povprasevanje

Pleskanje in barvanje sten stanovanja, sobe z intenzivnimi toni?

Pleskanje in barvanje sten stanovanja z živimi barvami je nekoliko bolj zahtevno. Lahko prihaja do slabega prekrivanja spodnjega sloja, lahko je barva neenakomerno nanešena, se vidijo lise, opazijo se občutne razlike med valjčkom in čopičem, stiki so neravni, pod zaščito s trakom barva zateka in naredi grdo linijo. Še bi lahko našteval.

Kako torej izvedemo pleskanje in barvanje barvne stene?

Po zaključeni pripravi podlage, pleskanje in barvanje izvedemo v šestih korakih:

barvanje_sten

1. Pleskanje in barvanje stropov

Najprej se lotimo pleskanja in barvanja stropov. Kote prepleskamo vsaj centimeter na sosednjo steno, v primeru izdelave spuščenega robu pa za želeno širino robu. S tem se izognemo kasnejšim popravilom, ko pri izdelavi linije zaradi neravnin del kota ni prepleskan.

barvanje_sten_dnevna

2. Barvne stene - zaščita

Pleskanje in barvanje sten v intenzivnih tonih zahteva zaščito z ličarskim trakom. S tem dosežemo lepo in ravno linijo posameznih stikov barvne stene.

Trak nameščamo v enem kosu. Z vsako prekinitvijo se je treba potruditi, da nadaljevanje stika ni vidno, poleg tega pa odstranjevanje zaščite poteka hitreje v enem kosu, kot z več manjšimi.

barvanje_sten_jedilnica

3. Barvanje sten - podlaga

Pleskanje in barvanje sten nekaterih intenzivnih tonov zahteva predpremaz v podobnem odtenku in šele nato pleskanje s končno barvo. Le na ta način lahko barva zaživi v svojem pravem odtenku.

barvanje_sten_otroska

4. Pleskanje in barvanje sten v živih barvah

Intenzivne barve z veliko vsebnostjo pigmenta so slabo pokrivne.

Njihova transparentnost povzroča težave pri končnem videzu pleskane površine. Lahko se pojavijo lise, barva neenakomerno pokrije, poznajo se sledi čopiča ipd. Takšne barve nanašamo ''mokro na mokro'', torej robove prepleskamo s čopičem ali majhnim valjčkom, in dokler so še mokri, prebarvamo ostalo površino stene. Velikost površine, ki jo barvamo naenkrat, je odvisna od naše hitrosti nanašanja.

pleskanje_intenzivnih_tonov09

5. Odstranitev trakov

Trakove načeloma odstranjujemo, ko je barva suha. Problem se pojavi pri barvah in dekorativnih nanosih z več veziva (npr. Lateks, Domflok), kjer lahko s trakom odstranimo tudi del barve.

V teh primerih je najbolje trak odstraniti, ko je barva še mokra. Včasih to ni možno, saj je treba izvesti dva sloja barve. Takrat počasi vlečemo trak ob steni, z olfa nožem pa rahlo zarežemo na mestih, kjer hoče barva odstopiti od podlage.

pleskanje_intenzivnih_tonov05

6. Barvne stene - kontrola

Barvanje barvne stene včasih povzroča male tehnične nevšečnosti. Groba struktura podlage lahko povzroči, da pod trak zateče nekaj barve. Rezultat je nazobčana linija. S slikarskim čopičem previdno popravimo sledi zatekle barve.

Več idej in različnih barvnih kombinacij najdete v Barvanje sten - galerija.

 

Ste naleteli na težave s pleskanjem in barvanjem sten svojega intenzivnega tona? Sporočite mi svoj problem na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in odgovorim vam takoj, ko prejmem sporočilo.

Vas zanima, s kakšno barvo bi se vi najbolje počutili v vaši dnevni sobi?

Pokličite me na 031 777 331 ali izpolnite obrazec za informativno oceno slikopleskarskih del. V kratkem vas kontaktiram, da določimo termin brezplačnega svetovanja.

Naj postane pleskanje in barvanje sten zabavno opravilo.

Je lahko tudi pleskanje oken zabavno opravilo? Seveda!

Oglejte si potek in slikovni prikaz kako pleskamo okna in vrata?

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat