Cookie Consent piškotki

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank
oddaj-povprasevanje

Barvanje napušča - opaža ali lesenih ograj z lazurnimi premazi

Kdaj je potrebno barvanje opaža?

pleskanje_napuscaBarvanje opaža ali napušča je potrebno, ko je lazurna zaščita oslabljena. Na pogled je torej površina matirana, sijaj je viden samo na delih, ki jih sonce redkokdaj obsveti.

Barvanje lesa - zakaj?

pleskanje_napusca01Barvanje lesa podaljša njegovo življenjsko dobo. Mesta, ki so izpostavljena UV - žarkom, hitreje izgubijo lastnosti zaščite lesa.

Ko je površinska zaščita dotrajana, vremenski vplivi najedajo zunanjost lesa. Prične se sušiti, nastajajo razpoke in se s časom povečujejo.

Vanje prodira vlaga, pozimi zmrzuje in les začne propadati. Videz ni nič kaj privlačen, sanacija v takih primerih pa zahteva zamenjavo dotrajanih delov z novim lesom in ponoven nanos zaščite.

Barvanje lesa to zaščito obnovi in onemogoča nadaljno propadanje lesa.

Barvanje napušča - koliko nanosov barve?

pleskanje_napusca02Barvanje napušča, ograje, oken in polken, ki so zaščiteni z lazurnim premazom, je z estetskega in ekonomskega vidika smiselno pričeti, preden zunanji vplivi načnejo povrhnjico lesa.

V teh primerih zadostuje že eden do dva nanosa barve, medtem ko dotrajana zaščita potrebuje vsaj tri, včasih tudi štiri nanose barve (merilo naj bo lesk prebarvanega lesa). Poraba materiala in časa za vzdrževanje je takrat bistveno večja, včasih pa zahteva tudi zamenjavo dotrajanih delov lesa.

Pleskanje napušča - cikel obnavljanja zaščite lesa?

pleskanje_napusca_grafNeredno vzdrževanje ima poleg estetskih tudi ekonomske posledice. Kako rastejo stroški obnove pri vedno bolj dotrajanem lesu, prikazuje graf.
Višji stroški so plod večkratnega nanosa zaščitnega sloja, zamenjave dotrajanih delov napušča, ograje ali oken in večjih časovnih potreb.

Najbolj ekonomično je obnoviti pleskanje napušča vsakih 4-6 let!
Tako zadostuje že enkraten nanos, manjša je poraba materiala in ni potreb po zamenjavi dotrajanih delov.

Proaktivno vzdrževanje objektov, upravljano v ciklih.

  • Ocenite trenutno stanje svojega napušča, ograje in ostalih lesenih elementov.
  • Razdelite jih na tri dele (npr. napušč, okna, ograja).
  • Barvajte posamezen del na dve leti.

Slikopleskarstvo Kalinero vodi evidenco kdaj so vaša okna, napušč ali ograja nazadnje pleskani. Prepustite skrb za vaš dom aktivnemu vodenju. Naj vas pokličemo, ko bo potrebno obnoviti zaščito ali le oceniti stanje.

Bi radi izvedeli, v kakšnem stanju je vaš les, kdaj bo potrebno barvanje in koliko vas bo stalo? Zahtevajte brezplačno informativno oceno slikopleskarskih del ali pokličite na 031 777 331 takoj, da določimo termin ogleda.

Vas zanima  koliko lahko prihranijo vaša okna z novimi tesnili?

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat