Cookie Consent piškotki

28 Kako uničiti plesen na lesu?

Kako uniciti plesen na lesu
Kako naj odstranim plesen na leseni balkonski steni, ki jo je napadla plesen? Ali je potrebno sanirati obe strani:

  • notranjost balkona in
  • zunanjo balkonsko steno (kar bo bolj težko)?

Les, tekstil in različni porozni materiali se hitro navzamejo plesni. Ponavadi je to posledica neposrednega stika s kakšnim toplotnim mostom. Preberite v nadaljevanju, s čim obdelati les, da bo plesen uničena.

Velikokrat je les, ki je dolgo izpostavljen vlagi, popolnoma prepojen, skrivljen in dokaj neuporaben. Takrat predlagam, da ga odstranite in zamenjate z novim. Takšne so recimo zadnje stranice omar, ki so naslonjene ob hladno steno.

Kaj pa, ko les še ni tako uničen? Takrat ga je nesmiselno zavreči in ga lahko sčistite s sredstvi proti plesni.

Kaj narediti, da uničimo plesen na lesu?

Preparate za odstranjevanje plesni, boste našli v trgovinah s tehnično robo. Spodaj pa prilagam rezultate proizvoda, ki očitno dobro deluje.

plesen na lesu

Najdete in naročite ga na njihovi spletni strani agoshop.de. Naj povem, da to ni promocija in ne dobim kakšne provizije od prodaje. Zgolj prikazana je učinkovitost tega proizvoda, kar je meni bistveno. Rad delam na rezultatih.

Še nekaj ostalih sredstev za uničevanje plesni pa sem nanizal v članku: #22 Kaj uporabiti za zatiranje plesni in kaj za sanacijo?

Želite še več informacij o sanaciji plesni? Pojdite nazaj na seznam vprašanj s klikom tukaj: PLESEN ali pa pojdite nazaj na domačo stran: Slikopleskarstvo Kalinero.

 

kako odstraniti plesen baner spodaj

Sedaj ste vi na vrsti

Imate kakšno dodatno idejo, mnenje, izkušnjo? S čim ste že poizkusili pa je ali ni delovalo? Komentirajte spodaj ali pa delite članek s kom, ki mu bo prav prišel.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat