Ste na strani:
gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank

oddaj-povprasevanje

Kako odstraniti plesen na steni?

Plesen na steni se največkrat pojavi kot posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno izolacijo prihaja do kondenzacijske vlage. Ta ustvari odlične pogoje, da se razvijejo zidne alge in plesen na steni. 

Večinoma se pojavi povsod, kjer je vnos vlage zelo intenziven ali pa ni možnosti odvajanja vlage.

plesen_na_steniHitro imamo plesen v kopalnici, plesen na stenah za omarami, kjer ni omogočeno kroženje zraka, plesen na zidu v kletnih prostorih, v sobi, kuhinji ali spalnici, ...

Ko nimamo možnosti 
odpraviti vzroka za nastanek plesni  z zunanje strani, se poslužujemo načinov za saniranje plesni z notranje strani. Zavedati se moramo, da je odpravljanje plesni v notranjosti manj učinkovito in zahteva kombiniranje več postopkov.
 
Plesen na stenah lahko marsikdaj učinkovito odpravimo že z ustreznimi barvami. Pred tem pa je potrebno plesen ustrezno uničiti in površino dezinficirati.

Plesen na stenah - dezinficiranje

 Opisal bom postopek, kako odstraniti plesen na steni, s sredstvom Algicid.

plesen_na_steni_odstranjevanjeOkužene površine najprej dobro umijemo z mokro krpo. Izogibajte se odstranjevanja plesni na suho, saj se trosi plesni tako širijo po prostoru, kjer vdihavate škodljiv zrak.

Ko se umite površine posušijo, jih premažemo z razredčenim ALGICIDOM. Redčimo z vodo v razmerju Algicid : voda = 5:1. Pripravek nanašamo s čopičem ali pleskarskim valjčkom. Za močno okužene površine se priporoča dvakratni nanos v razmaku 8 do 12 h.

Ustrezno barvo in zaščitne premaze, lahko na površine premazane z Algicidom, nanašamo šele, ko so popolnoma suhe.
 
Spoznajte več možnosti, kako odpraviti plesen v stanovanju? Za svetovanje o reševanju plesni v vašem domu, pa oddajte povpraševanje ali si prenesite brezplačen PDF priročnik: "Kako odstraniti plesen?

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje