Cookie Consent piškotki

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank
oddaj-povprasevanje

Glajenje in kitanje sten

Kako poteka glajenje in kitanje sten?

glajenje_kitanjeOsnova za kvalitetno izvedbo glajenja in kitanja sten je pravilna priprava podlage.
  • Betonske strope in stene praviloma gladimo v treh slojih. S prvim slojem podlago zgladimo grobo (večinoma se za to uporablja Kemaglet FX ali G), z naslednjimi sloji pa fino. Možnosti glede debeline nanosa so omejene v milimetrih. Za kvalitetno izvedbo je pomembno, da so stene in stropi ravni ter brez večjih prehodov.
  • Glajenje ometanih površin poteka v dveh slojih. Uporabljamo materiale v prahu, ki jih je pred uporabo treba zmešati (Nivelin, Kemaglet, ipd.) ali že namešane pastozne materiale, namenjene takojšnji uporabi (Jubolin, Spektra kit ipd.).
  • Za glajenje mavčno-kartonastih plošč zadostuje enkraten nanos izravnalne mase, seveda pod pogojem, da je bandažiranje stikov pred tem že kvalitetno opravljeno.
  • Luknje in razpoke pokitamo. Ponavljajoče razpoke dodatno okrepimo z vgradnjo bandažne mrežice.
  • Razpoke po celotnih stenah saniramo z vgradnjo armirne mrežice preko celotne površine.
  • Posušene stene nato strojno in ročno obrusimo. Uporabljamo kvalitetne stroje s sprotnim odsesavanjem prahu. Stene so s tem tudi ometene in posesane.
glajenje_kitanje01Naš sistem kontrole zmanjša možnost napak. Z reflektorji pregledamo vsak košček stene in pomanjkljivosti popravimo takoj.

Prostor v celoti posesamo.
 

 

Vsak material ima določene prednosti in slabosti. Slikopleskarji Kalinero poznajo lastnosti posameznih materialov in vedo, kateri materiali ustrezajo posamezni rešitvi.

 

Pokličite 031 777 331 za konkretne informacije za svoj dom ali pa se dogovorite za ogled in izdelavo ocene slikopleskarskih del.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje

slikopleskarski mojster vse storitve AAA bisnode2021 Preglednik stavb jub certifikat