Ste na strani:
gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank

oddaj-povprasevanje

Z novejšimi tapetami ni problema. So bolj kompaktne in zato pri odstranjevanju zadostuje, da jih namočimo ter odlepimo v enem kosu. Težave pa nastanejo pri starejših tapetah in dotrajanih podlagah. Poleg tega pa še dvojni ali trojni nanos tapet, saj jih pred nanosom novih ponavadi niso odstranjevali.

Postopek odstranjevanja tapet praviloma prilagajamo sami situaciji. Možno pa je ročno ali strojno odstranjevanje.

Ročno odstranjevanje tapet

 • Z nazobčkanim valjčkom celotno površino "prepikamo". Ideja je, da ustvarimo čim več luknjic skozi katere bo pronicala voda pod tapeto.
 • Nato preko tapet s pleskarskim valjčkom nanašamo vodo ali sredstvo za odstranjevanje tapet. Vodo nanašamo toliko časa, da se pričnejo pojavljati mehurji. Pomembno je namakati le toliko površine naenkrat, kolikor je sproti tudi odstranimo. Vsekakor pa vsaj 3-5 m širine. Tapete potrebujejo svoj čas za vpijanje vlage.
 • Sledi struganje s kovinsko lopatico. Odstraniti je potrebno popolnoma vse ostanke, saj so kasneje, pri ponovnem polaganju tapet ali glajenju sten, izredno moteči.
 • Strojno odstranjevanje tapet

  Najtrdovratnejših tapet se lotimo strojno, s temu namenjeno brusilko. Slabost strojnega odstranjevanja je edino v tem, da močneje poškoduje stene in ponavadi zahteva dodatno kitanje površin.

  Video vsebina: Kako strojno odstranimo odstopajoči omet, tapete, barvo? Za ogled kliknite tukaj: Odstranjevanje ometa.

  video-slikopleskarstvo-struganje-sten

  In kako naprej? Naslednji korak je impregnacija z emulzijo in glajenje sten.


gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje