Ste na strani:
gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank

oddaj-povprasevanje

Slikopleskarstvo Kalinero izdeluje fasade v skladu z navodili proizvajalca. Uporabljamo samo preverjene materiale. Stremimo k izvedbi fasadnih sistemov. Proizvajalci sestavijo priporočljivo družino materialov, ki so medsebojno kompatibilni, testirani in tudi v praksi preverjeni. S tem se izognemo marsikateri težavi in morebitnim kasnejšim komplikacijam.
Najbolj mi je všeč vaš visok nivo organiziranosti del od začetka do zaključka, pozorno izvedene tudi majhne podrobnosti in resnično upoštevanje mojih želja in navodil. Izmed več ponudnikov, ste bili edini, ki ste tudi sami predlagali določene tehnične izboljšave.

Po zaključku del, lahko rečem le to, da se bom v bodoče spet obrnil na vas, brez skrbi, da bi bilo kaj izdelano nekvalitetno oziroma neprofesionalno.

Velik plus, ki pa ga mnoge stranke ne vidijo je tudi to, da se dela ne opravijo prehitro (jaz na to gledam s tehnične plati...) in da je tudi pod sicer lepim zaključnim slojem stvar tudi zares izvedena kvalitetno.

Nadaljujte s tako filozofijo dela kot jo imate sedaj in stranke bodo vedno zadovoljne!

Priprava podlage fasade

fasada_odstopanje_podlage_mPodlaga fasade mora ustrezati zahtevanim kriterijem. Umazane, vlažne, nenosilne in neravne podlage na celotni površini fasade je potrebno predhodno pripraviti.
Podlaga z neravninami do 1 cm je primerna za lepljenje.

Temperaturno območje za izdelavo fasade mora biti najmanj 5 °C. Notranji ometi in estrihi morajo biti pred pričetkom izdelavo fasade izgotovljeni in suhi.

Pritrjevanje izolacijskih plošč fasade, lepljenje

fasada_lepljenje_mFasadne plošče se polagajo tesno prilegajoče od spodaj navzgor. Med ploščami fasade ne sme biti odprtih fug. Fuge večje od 2 mm je potrebno zapolniti z izolacijskim materialom. Fuge do največ 4 mm se lahko zapolnijo s posebno izolacijsko peno. Med stiki plošč ne sme biti lepilne malte, uporabijo pa se lahko le nepoškodovane plošče. Ostanke plošč se ne sme uporabljati na vogalih objekta.
Stiroporne plošče je potrebno zaščititi pred direktnim sončnim sevanjem, vlago in mehanskimi poškodbami. Ne uporabljamo poškodovanih in vlažnih plošč. Nanos lepila pa mora biti zagotovljen na vsaj 40 % površine plošče.

Sidranje fasade

fasada_sidranje_mSidranje fasade je potrebno na vseh že obstoječih starih fasadah, betonskih površinah in na objektih višjih od 10m.

Sidranje fasade je potrebno izvesti do nosilne podlage. Dolžina in premer sidra sta odvisna od vrste podlage in izolacije.
Število sider fasade se giblje od 6-12 kos/m2. Odvisno od zahtevnosti objekta (višina, vrsta izolacije, vetrna obremenjenost).
V izogib pojavu sledi sider na zaključnem sloju fasade, uporabimo potopna termo sidra. Sidro se zavrta v izolacijo, hkrati z rezkanjem izolacije. V izrez se nato vstavi pokrovček ustrezne izolacije.

Priprave pred armiranjem fasade

fasada_polnjenje_stikov_mPred armiranjem fasade preverimo ravnino plošč in izvedbo vseh stikov. Odprte fuge (2-4 mm) se zapolnjujejo s peno za zapolnjevanje, širše pa z izolacijo. Na ta način preprečimo razpoke fasade oziroma sledove plošč na zaključnem sloju.
Izolacijo nato prebrusimo, da izravnamo neravnine. Brušenje fasade lahko izvedemo tudi strojno.

Armiranje fasade

fasada_armiranje_mNanesemo armirno maso v debelini 2 do 3 mm po celotni površini fasade. Pomembno je, da armaturno mrežico fasade utopimo v armirno maso. Torej lepilo nanesemo pod in nad armirno mrežico, v tehniki "mokro na mokro" Zagotoviti je potrebno 10 cm preklop. Mreža fasade mora biti prekrita najmanj 1 mm z armirno maso.
Mrežica za armiranje fasade mora biti v sklopu fasadnega sistema od istega proizvajalca kot lepilo. Prihajalo je že razkroja nekompatibilne mrežice in s tem posledično do lasastih razpok po celotni površini fasade.
Na vseh okenskih odprtinah fasade je potrebno izvesti diagonalno armiranje, da ne prihaja do kasnejših razpok. Daljša stran armature mora segati natančno v točko odprtine/vogala.

Premaz fasade z emulzijo

fasada_emulzija_mNa suho površino fasade nanesemo emulzijo. Tonirana naj bo v tonu zaključnega sloja.

Fasade - primerne barve

fasada_zakljucni_sloj_m
Sledi nanos zaključnega sloja fasade na popolnoma suho podlago.  Barva fasade ne sme biti pretemna. Lahko prihaja do prekomernega vsrkavanja sončne toplote. Raztezki so  večji kot jih prenese armirni in zaključni sloj fasade in fasada razpoka. Zaribavanje poteka mokro na mokro.
Izvedba v močni pripeki ali vetru lahko privede do pojava lasastih razpok. Pri dežju pa zaščitimo površine fasade pred spiranjem.
Ob zaključku obnove moje stanovanjske hiše, ki jo je izvajalo vaše podjetje KALINERO, bi rad strnil nekaj misli.
Odločil sem se za temeljito prenovo toplotne izolacije hiše, izdelavo opaža, izdelavo fasade in preureditev atrijskega dela hiše. Zame je izredno pomembno, kdo bo izvajalec in po pogovoru ste mi vlili največ zaupanja.

Dela so potekala natančno po dogovorjenem terminskem planu kakor tudi v pričakovani kvaliteti.

Po zaključku del, ste me večkrat obiskali, da bi ugotovili ali so potrebne kakršne koli korekcije.

Danes je moja hiša zelo lepo in kvalitetno sanirana, toplotna izolacija prihrani več kot 50% energije za ogrevanje v primerjavi na prejšnja leta.

Rad bi poudaril, da ste mi vi in vaše podjetje dokazali, da se s kvalitetnim delom lahko pridobi visoko stopnjo zaupanja, kakor tudi zadovoljstva naročnika. Želim vam, da tako delujete tudi v bodoče.


Si želite lepo in barvito podobo vaše hiše? Za povpraševanje kliknite na: Izdelava fasade.


Če niste najbolj prepričani, katera barva je najbolj primerna za fasado vaše hiše ali ne veste, kako bi izvedli delo, me pokličite na .

Poglejte si: "Kako prebarvati fasado?" s klikom na: Barvanje fasade.
 
Baumit logotip Rofix logo jubizol Sto Logo svg logo demit logo caparol

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje