Ste na strani:

Praktični primer, kako smo se lotili učinkovite odprave plesni v stanovanjski hiši.

Težave s plesnijo so se pokazale v dnevni sobi in spalnici. Ker nismo poznali zgodovine objekta, se je izvedel pregled s termokamero. Termografija je pokazala toplotne mostove na stikih neizoliranega podstrešja z notranjim stropom. Neizolirana je bila tudi stena v spalnici, ki je mejila na sosedovo podstrešje.

Po analizi podatkov je Gorazd predlagal izoliranje stičnih sten in sicer v višini pol metra. 

Ker ni bilo dostopa na podstreho, smo najprej morali narediti prehod skozi strop v dnevni sobi. Sedaj so se dobro videle neizolirane stene. Težava je nastala zaradi hlajenja neizolirane stene. Hlad  pa se je prenašal po steni v stanovanjski del. Prišlo je do nekaj stopinj temperaturne razlike in na tistem delu je kondenzirala vlaga.

V spalnici se je plesen razvila po celotni površini stene, ki je mejila na neizolirano podstrešje. Poleg tega je bila še zaprta z omarami, ki so onemogočale prehod in kroženje zraka.

 

Najprej smo se lotili izoliranja stene, s strani sosedovega podstrešja. Prekrili smo jo z 12 cm EPS izolacije. Stike ob strešnih škarjah pa zapolnili s kameno volno.

Na podstrešju smo oblekli vse stene v višini 50 cm. 

Sledila so notranja dela.

S plesnijo okužene površine smo premazali s sredstvom za uničevanje plesni. Uporabili smo VitalProtect zaradi njegovih dobrih lastnosti in neoporečnosti.

VitalProtect je okolju prijazen in neškodljiv za človeka. Zato ga lahko brez pomislekov uporabimo v vseh stanovanjskih prostorih, tudi v kuhinji in otroški sobi. Po nanosu so prostori takoj spet primerni za bivanje.

VitalProtect je zelo učinkovito razkužilo in ni strupen. Po uporabi se razgradi na prvotne sestavine, ki jih vsebuje voda. Tapete in druge materiale, ki ste jih zaradi obdelave odstranili, enostavno zavrzite isto kot druge gospodinjske odpadke (posebno ravnanje z odpadki ni potrebno).

Z omar so bile odstranjene zadnje stranice, ker jih je plesen ravno tako napadla. 

Prostor je po sušenju pripravljen na pleskanje. Uporabimo barvo, ki ima dobre paroprepustne lastnosti. V našem primeru smo se odločili za Jupol Citro. 


gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje