Ste na strani:

Odjava je zabeležena. 

No, če vse deluje, kot sem predvideval. V primeru, da sporočila še prihajajo, pa mi sporočite kar direktno na email.

Pravno obvestilo

Vsa vsebina na kalinero.si je last družbe Kalinero, d.o.o. in se lahko uporablja le v osebne namene. Brez privolitve Kalinero d.o.o. se vsebine ne sme kopirati ali distribuirati na katerem koli kanalu ali mediju. Družba kalinero d.o.o. ne odgovarja za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Pridržuje si pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani.

Vaših podatkov ne bomo uporabljali ali delili z nikomer, razen kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Z uporabo spletne strani se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v skladu s tem pravilnikom. 

Zbiranje in uporaba informacij

Med uporabo naše spletne strani, vas lahko prosimo, za posredovanje določenih osebnih podatkov, ki jih lahko uporabimo za stik, pripravo ponudbe, identificiranje, pošiljanje priročnikov, e-novic, oglaševanje preko raznih platform (Adwords, Facebook ipd.), spremljanje kvalitete opravljenega dela in podobno.

Zbirke podatkov

Zbiramo podatke, ki jih vaš brskalnik pošilja vsakič, ko obiščete našo spletno stran. Ti podatki lahko vsebujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola ("IP") računalnika, vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh in drugo statistiko.

Piškotki

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki lahko vsebujejo anonimni enolični identifikator. Piškotki se pošljejo v vaš brskalnik s spletne strani in shranijo na trdem disku vašega računalnika.

Za zbiranje informacij uporabljamo »piškotke«. Brskalniku lahko naročite, naj zavrne vse piškotke ali navede, kdaj se piškotek pošilja. Če ne sprejmete piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše spletne strani.

Ponudniki storitev

Za izboljšanje naših storitev, za zagotavljanje storitve v našem imenu, za izvajanje storitev, povezanih s storitvijo, ali za pomoč pri analizi uporabe naše storitve lahko zaposlujemo tretje osebe in posameznike.

Te tretje osebe imajo dostop do vaših Osebnih podatkov samo za opravljanje teh nalog v našem imenu in so dolžne, da jih ne razkrijejo ali ne uporabljajo za kakršen koli drug namen.

Varnost

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas pomembna. Prizadevamo si uporabljati komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov. Vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007).

Pravice posameznikov

Od upravljalca osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevate:

- Dostop do zbranih osebnih podatkov in informacije o namenu obdelave ter uporabnike, ki so v stiku z njimi.

- Popravek osebnih informacij

- Omejitev uporabe

- Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

- Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

Če menite, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov imate pravico podati pritožbo pri informacijskem pooblaščencu.

Postopek uveljavljanja pravic

Vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovite v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Povezave z drugimi spletnimi mesti

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo mi. Če kliknete povezavo tretje osebe, boste usmerjeni na spletno stran te tretje osebe. Močno vam svetujemo, da si ogledate Politiko zasebnosti za vsako spletno mesto, ki ga obiščete.

Nimamo nobenega nadzora in ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino, pravilnike o zasebnosti ali prakse tretjih oseb ali storitev.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Občasno lahko posodobimo našo Pravno obvestilo. O vsaki spremembi vas bomo obvestili tako, da objavimo nov pravilnik o zasebnosti na tej strani.

Svetujemo vam, da redno pregledujete ta pravilnik o zasebnosti za vse spremembe. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti veljajo, ko so objavljene na tej strani.

Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku, se obrnite na nas.

Čestitam k vaši odločitvi. Še malo pa se boste lahko samostojno lotili odpravljanja plesni.

Vse ostale informacije  glede delavnice vam pošljem po elektronski pošti.

Roman Strmšek

Praktični primer, kako smo se lotili učinkovite odprave plesni v stanovanjski hiši.

Težave s plesnijo so se pokazale v dnevni sobi in spalnici. Ker nismo poznali zgodovine objekta, se je izvedel pregled s termokamero. Termografija je pokazala toplotne mostove na stikih neizoliranega podstrešja z notranjim stropom. Neizolirana je bila tudi stena v spalnici, ki je mejila na sosedovo podstrešje.

Po analizi podatkov je Gorazd predlagal izoliranje stičnih sten in sicer v višini pol metra. 

Ker ni bilo dostopa na podstreho, smo najprej morali narediti prehod skozi strop v dnevni sobi. Sedaj so se dobro videle neizolirane stene. Težava je nastala zaradi hlajenja neizolirane stene. Hlad  pa se je prenašal po steni v stanovanjski del. Prišlo je do nekaj stopinj temperaturne razlike in na tistem delu je kondenzirala vlaga.

V spalnici se je plesen razvila po celotni površini stene, ki je mejila na neizolirano podstrešje. Poleg tega je bila še zaprta z omarami, ki so onemogočale prehod in kroženje zraka.

 

Najprej smo se lotili izoliranja stene, s strani sosedovega podstrešja. Prekrili smo jo z 12 cm EPS izolacije. Stike ob strešnih škarjah pa zapolnili s kameno volno.

Na podstrešju smo oblekli vse stene v višini 50 cm. 

Sledila so notranja dela.

S plesnijo okužene površine smo premazali s sredstvom za uničevanje plesni. Uporabili smo VitalProtect zaradi njegovih dobrih lastnosti in neoporečnosti.

VitalProtect je okolju prijazen in neškodljiv za človeka. Zato ga lahko brez pomislekov uporabimo v vseh stanovanjskih prostorih, tudi v kuhinji in otroški sobi. Po nanosu so prostori takoj spet primerni za bivanje.

VitalProtect je zelo učinkovito razkužilo in ni strupen. Po uporabi se razgradi na prvotne sestavine, ki jih vsebuje voda. Tapete in druge materiale, ki ste jih zaradi obdelave odstranili, enostavno zavrzite isto kot druge gospodinjske odpadke (posebno ravnanje z odpadki ni potrebno).

Z omar so bile odstranjene zadnje stranice, ker jih je plesen ravno tako napadla. 

Prostor je po sušenju pripravljen na pleskanje. Uporabimo barvo, ki ima dobre paroprepustne lastnosti. V našem primeru smo se odločili za Jupol Citro. 

UPORABA: KOPIRAJ/prilepi BESEDILO V ADMIN UREJEVALNIK ...

This is an Heading 1

Lorem tortor Curabitur urna interdum Maecenas ut felis Sed euismod id. Congue Quisque augue elit dolor nibh id lobortis egestas tristique fringilla. Laoreet elit.

This is an Heading 2

Wisi sed pede Phasellus Vestibulum elit consequat consequat eu pellentesque metus. Laoreet Vestibulum pharetra pede mattis nunc dapibus id magna a dictumst.

 

This is an Heading 3

Wisi sed pede Phasellus Vestibulum elit consequat consequat eu pellentesque metus. Laoreet Vestibulum pharetra pede mattis nunc dapibus id magna a dictumst. Nunc cursus sem et pretium sapien eget consectetuer malesuada Phasellus Curabitur.

 1. This is a sample Ordered List.
 2. Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer.
 3. Condimentum quis.
 4. Congue Quisque augue elit dolor nibh.

This is an Heading 4

Wisi sed pede Phasellus Vestibulum elit consequat consequat eu pellentesque metus. Laoreet Vestibulum pharetra pede mattis nunc dapibus id magna a dictumst. Nunc cursus sem et pretium sapien eget consectetuer malesuada Phasellus Curabitur.

 • This is a sample Unordered List.
 • Condimentum quis.
 • Congue Quisque augue elit dolor.
 • Nunc cursus sem et pretium sapien eget.
 • This is a sample Check list. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu use: 

  <ul class="checklist">

  <li>This is a sample <strong>Check list</strong>. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu</li>
 • Dolor Curabitur Nam Nulla augue id iaculis a nec Cum at.
 • Lorem et nunc congue pede auctor condimentum habitasse rutrum
 • Nunc cursus sem et pretium sapien eget.
 • This is a sample Arrow list. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu Use: <ul class="arrow"><li>This is a sample <strong>Arrow list</strong>. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu Use:&nbsp;&lt;ul&gt;</li>
 • Dolor Curabitur Nam Nulla augue id iaculis a nec Cum at.
 • Lorem et nunc congue pede auctor condimentum habitasse rutrum
 • Nunc cursus sem et pretium sapien eget.
 • This is a sample Star list. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu Use: <ul class="stars"><li>This is a sample <strong>Star list</strong>. Interdum Vestibulum Sed Lorem eu</li>
 • Dolor Curabitur Nam Nulla augue id iaculis a nec Cum at.
 • Lorem et nunc congue pede auctor condimentum habitasse rutrum
 • Nunc cursus sem et pretium sapien eget.
This is a sample Bubble. Use <div class="bubble1"> <div> <div> <div> <div> <div> Your Bubble goes here! </div> </div> </div> </div> </div><span class="author">ROUNDED SPEECH BUBBLE</span> </div>
ROUNDED SPEECH BUBBLE.
This is a sample Bubble. Use <div class="bubble2"><div><div><div> <div><div>Your Bubble goes here! </div></div></div></div></div><span class="author">SQUARE SPEECH BUBBLE.</span> </div>
SQUARE SPEECH BUBBLE.

 

This is a sample clip note. Use <p class="stickynote">Your clip note goes here!</p> to form a clip note!

This is a sample download. Use <div class="download"><p>Your download goes here!</p> to form a download!

This is a sample Blockquote. Use <blockquote>Your quote goes here!</blockquote> to form a quote!
This is a sample Blockquote. Use <blockquote><span class="open">Y</span>our quote goes her<span class="close">e!</span></blockquote> to form a quote!

01This is a sample block number. Use <p class="blocknumber"><span class="bignumber">01.</span>Your content goes here!</p> to form a block number!

02This is a sample block number. Use <p class="blocknumber"><span class="bignumber">02.</span>Your content goes here!</p> to form a block number!

03This is a sample block number. Use <p class="blocknumber"><span class="bignumber">03.</span>Your content goes here!</p> to form a block number!

 

This is a highlight phrase. Use <span class="highlight">Your highlight phrase goes here!</span>.

This is a Magazine Style Drop Cap. The first letter in this paragraph is big. JA Olivine bring into your Jooomla template the magazine drop cap technique and CSS2 includes the first-letter pseudo class. In all fairness to the paragraph itself we probably should type enough to see how it looks when it is surrounded by its textual friends by using more words.

Legend style

Use <div class="legend"><h3 class="legend-title">Your title</h3><p>Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer at elit augue In lorem. Quis Donec libero at Vivamus mi fringilla neque commodo at vitae. A mauris risus consequat ac egestas netus est Vestibulum Curabitur consectetuer.</p></div>


gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje