Ste na strani:

Lepljenje plošč

Na lepilu, ki je predolgo nanešeno na izolacijske plošče, se ustvari skorja, ki deluje kot ločilni sloj. Zato je potrebno plošče nalepiti nemudoma po nanosu lepila.

Plošče se polagajo tesno prilegajoče od spodaj navzgor. Med ploščami ne sme biti odprtih fug. Fuge večje od 2 mm je potrebno zapolniti z izolacijskim materialom.  Fuge do največ 4 mm lahko zapolnimo s temu namenjeno izolacijsko peno.

Med stiki plošč ne sme biti lepilne malte! Stiki zapolnjeni z lepilno malto, povzročajo manjše toplotne mostove. Na teh mestih se ob deževju in povečani vlažnosti zraka, zaključni sloj ne suši enakomerno s celotno površino fasade. Pojavijo se vidne črte, kasneje pa se na teh mestih lahko pojavijo tudi plesni in alge.

Kateri stiropor uporabimo?

Uporabiti je potrebno namenske fasadne plošče. Prepoznamo jih po oznaki "F" (EPS-F). Navadne stiroporne plošče (EPS) niso odležane in so primerne le za izdelavo estrihov in podobnih izolacijskih sistemov. EPS plošče vsebujejo prevelik odstotek vlage. Zato se po montaži lahko krčijo in vihajo na robovih. Praviloma rezultat vidimo v vlažnih dneh, pri padcu svetlobe s strani ali pri povečanih temperaturnih spremembah. Na fasadi se vidijo obrisi robov plošč ali valovitost po celotni površini.

Pritrjevanje izolacijskih plošč

Pri ravnih podlagah uporabimo polnopovršinsko lepljenje. Z zobato gladilko 15/15 nanesemo lepilo na približno 40% površine.

Pri neravnih podlagah do ± 1 cm, nanesemo lepilo na robove plošč v širini približno 6 cm in 3 x točkovno na sredini plošče.

S pritiskom plošče na steno se lepilo enakomerno razporedi na podlago in ploščo z zapolnitvijo površine do 40 %.

gumb-videogalerija-siv gumbi-ze-veste-siva gumbi-mnenja-strank oddaj-povprasevanje